Denne klassiske oksegryde er perfekt til kolde dage og har en dyb smag og en fyldig konsistens. Med møre oksekødstern, kartofler og gulerødder i en smagfuld bouillon får du en varm og velsmagende ret, der kræver minimal overvågning i airfryeren.
Ingredienser
- 500 g oksekød i tern (fx bov eller højreb)
- 2 store gulerødder, skrællet og skåret i skiver
- 3 mellemstore kartofler, skrællet og skåret i tern
- 1 stort løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 dl oksebouillon
- 2 spsk tomatpuré
- 1 spsk Worcestershire sauce (valgfrit)
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- Salt og peber
- Friske krydderurter til pynt (fx persille)
Fremgangsmåde
- Forbered airfryeren
Forvarm airfryeren til 180°C. - Forbered ingredienserne
- Krydr oksekødsternene med salt og peber.
- Bland oksekød, gulerødder, kartofler, løg og hvidløg i en ovnfast skål, der kan gå i airfryeren.
- Tilsæt bouillon og smagsgivere
- Hæld oksebouillonen over, og tilsæt tomatpuré og Worcestershire sauce.
- Drys med timian og rosmarin, og rør let rundt, så smagene fordeler sig jævnt.
- Dæk og tilbered
- Dæk skålen med et lag aluminiumsfolie, og placer den i airfryeren.
- Tilbered oksegryden ved 180°C i ca. 45 minutter til 1 time, eller indtil kødet er mørt, og grøntsagerne er gennemkogte. Tjek efter ca. 30 minutter, og tilsæt evt. mere bouillon, hvis retten virker tør.
- Servering
- Fjern folien de sidste 5-10 minutter, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
- Tag gryden ud, pynt med friske krydderurter, og server straks med friskbagt brød eller kartoffelmos.
Tip: For ekstra smag kan du tilføje et lille glas rødvin sammen med bouillonen og lade alkoholen fordampe i løbet af tilberedningen.
Nyd denne velsmagende, klassiske oksegryde, perfekt til de kolde dage!