Klassisk oksegryde i airfryer – nem og velsmagende komfortmad til kolde dage

Klassisk oksegryde i airfryer – nem og velsmagende komfortmad til kolde dage

Denne klassiske oksegryde er perfekt til kolde dage og har en dyb smag og en fyldig konsistens. Med møre oksekødstern, kartofler og gulerødder i en smagfuld bouillon får du en varm og velsmagende ret, der kræver minimal overvågning i airfryeren.


Ingredienser

  • 500 g oksekød i tern (fx bov eller højreb)
  • 2 store gulerødder, skrællet og skåret i skiver
  • 3 mellemstore kartofler, skrællet og skåret i tern
  • 1 stort løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 dl oksebouillon
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk Worcestershire sauce (valgfrit)
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • Salt og peber
  • Friske krydderurter til pynt (fx persille)

Fremgangsmåde

  1. Forbered airfryeren
    Forvarm airfryeren til 180°C.
  2. Forbered ingredienserne
    • Krydr oksekødsternene med salt og peber.
    • Bland oksekød, gulerødder, kartofler, løg og hvidløg i en ovnfast skål, der kan gå i airfryeren.
  3. Tilsæt bouillon og smagsgivere
    • Hæld oksebouillonen over, og tilsæt tomatpuré og Worcestershire sauce.
    • Drys med timian og rosmarin, og rør let rundt, så smagene fordeler sig jævnt.
  4. Dæk og tilbered
    • Dæk skålen med et lag aluminiumsfolie, og placer den i airfryeren.
    • Tilbered oksegryden ved 180°C i ca. 45 minutter til 1 time, eller indtil kødet er mørt, og grøntsagerne er gennemkogte. Tjek efter ca. 30 minutter, og tilsæt evt. mere bouillon, hvis retten virker tør.
  5. Servering
    • Fjern folien de sidste 5-10 minutter, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
    • Tag gryden ud, pynt med friske krydderurter, og server straks med friskbagt brød eller kartoffelmos.

Tip: For ekstra smag kan du tilføje et lille glas rødvin sammen med bouillonen og lade alkoholen fordampe i løbet af tilberedningen.

Nyd denne velsmagende, klassiske oksegryde, perfekt til de kolde dage!

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *