Lav dit eget naanbrød nemt og hurtigt i en airfryer! Det bliver luftigt, blødt og får en let sprød overflade, der gør det perfekt som tilbehør til indiske retter, supper eller som snack med dip.
Ingredienser (til ca. 4 naanbrød):
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 dl yoghurt naturel
- ½ dl mælk
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg (finthakket, valgfrit)
- Smør eller ghee til pensling
Fremgangsmåde:
- Forbered dejen:
Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål. Tilsæt yoghurt, mælk og olivenolie. Ælt dejen, indtil den er blød og smidig. Lad den hvile i ca. 30 minutter, dækket af et rent klæde. - Form naanbrødene:
Del dejen i 4 lige store kugler. Rul hver kugle ud til en oval eller rund form på ca. ½ cm tykkelse. - Forvarm airfryeren:
Forvarm airfryeren til 180 °C i 5 minutter. - Bag naanbrødene:
Placer et naanbrød på airfryerens rist eller bagepapir. Bag det ved 180 °C i 4-6 minutter, eller indtil det begynder at puffe op og får let gyldne pletter. Gentag med de resterende naanbrød. - Pensl og server:
Pensl de færdigbagte naanbrød med smeltet smør eller ghee. For ekstra smag kan du drysse lidt finthakket hvidløg eller friske korianderblade over.
Tips:
- Tilføj nigellafrø, sesamfrø eller chili på toppen for ekstra variation.
- Naanbrødene kan opvarmes hurtigt i airfryeren, hvis der er rester.
- Server med klassikere som butter chicken, dhal eller tikka masala.
Dette naanbrød er en hurtig og lækker tilføjelse til ethvert måltid – perfekt for airfryer-entusiaster! 🫓