Luftigt naanbrød i airfryer – perfekt til indiske retter og mere

Luftigt naanbrød i airfryer – perfekt til indiske retter og mere

Lav dit eget naanbrød nemt og hurtigt i en airfryer! Det bliver luftigt, blødt og får en let sprød overflade, der gør det perfekt som tilbehør til indiske retter, supper eller som snack med dip.


Ingredienser (til ca. 4 naanbrød):

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl yoghurt naturel
  • ½ dl mælk
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg (finthakket, valgfrit)
  • Smør eller ghee til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Forbered dejen:
    Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål. Tilsæt yoghurt, mælk og olivenolie. Ælt dejen, indtil den er blød og smidig. Lad den hvile i ca. 30 minutter, dækket af et rent klæde.
  2. Form naanbrødene:
    Del dejen i 4 lige store kugler. Rul hver kugle ud til en oval eller rund form på ca. ½ cm tykkelse.
  3. Forvarm airfryeren:
    Forvarm airfryeren til 180 °C i 5 minutter.
  4. Bag naanbrødene:
    Placer et naanbrød på airfryerens rist eller bagepapir. Bag det ved 180 °C i 4-6 minutter, eller indtil det begynder at puffe op og får let gyldne pletter. Gentag med de resterende naanbrød.
  5. Pensl og server:
    Pensl de færdigbagte naanbrød med smeltet smør eller ghee. For ekstra smag kan du drysse lidt finthakket hvidløg eller friske korianderblade over.

Tips:

  • Tilføj nigellafrø, sesamfrø eller chili på toppen for ekstra variation.
  • Naanbrødene kan opvarmes hurtigt i airfryeren, hvis der er rester.
  • Server med klassikere som butter chicken, dhal eller tikka masala.

Dette naanbrød er en hurtig og lækker tilføjelse til ethvert måltid – perfekt for airfryer-entusiaster! 🫓